Karbantartásmentes filter-technológia

A CROSSVAC által készített HEPA szűrők teljesen karbantartásmentesek. Az innovatív szűrő technológia nanotechnológián alapul, melynek segítségével a filter felületét teflonnal kezelik, így a por egyáltalán nem tapad meg a felületén, mégis 99,97%-os hatékonysággal szűr. A CROSSVAC HEPA szűrőit úgy tervezték, hogy azokat a gép élettartama alatt ne kelljen kicserélni.*

Anti-allergén porzsák

Az anti-allergén porzsák minden CROSSVAC központi egységbe beszerelhető opcionálisan, mint extra szűrési pont. A porzsák több réteg kiváló minőségű, nagy szakítószilárdságú, antibakteriális szövetanyagból készült

Nagyobb teljesítmény

A CROSSVAC központi porszívó egységekbe szerelt motorok jóval nagyobb teljesítményűek, mint a hagyományos, normál porszívóké. A jelentős különbség többek közt abból ered, hogy a CROSSVAC motorjai jóval nagyobb turbinalapáttal rendelkeznek, melyek átlagosan 20,000 fordulat per perces sebességgel forognak.

Kevesebb zaj

A zajszennyezés a mai modern világban nem hagyható figyelmen kívül. A hagyományos porszívók jellegzetes magas és zavaró hangja mindenki számára ismert. A CROSSVAC központi porszívó egységekre ez nem jellemző. A hagyományos porszívókhoz képest alacsonyabb működési fordulatszám miatt a gép motorjának hangja alacsonyabb, ráadásul kedvezőbb az energia felhasználása.

Mivel a központi egység - ellentétben a normál porszívókkal - nem abban a helységben működik, ahol a takarítás történik, így gyakorlatilag csak a levegő áramlás hangja hallható, a motor, illetve a gép hangja egyáltalán nem.

Minden CROSSVAC motor rendelkezik beépített AVS rendszerrel ( Anit-Vibration System), mely megakadályozza a zavaró rezgések kialakulását, így működés közben "kellemesebb" a központi egység hangja.

CROSSVAC Központi porszívóval nyugodtan porszívózhat anélkül, hogy megzavarná családja, házi kedvence vagy akár a szomszédok nyugalmát.

Tisztább levegő

Átlagosan naponta 1 kg ételt és 2-3 liter ivóvizet fogyasztunk el, levegőből viszont hozzávetőlegesen 12 000 litert. Ezért sem mindegy, hogy milyen minőségű levegőt lélegzünk be, mert az hatással van az egészségünkre. A dohányzás után a hagyományos porszívók jelentik a legnagyobb légszennyezést a saját otthonunkban.

A hagyományos porszívók a beszított levegőt tisztítás után visszajuttatják a lakótérbe, ezáltal a levegő megtelik finom porral - amit a szűrők nem képesek megfogni -. Ezért fordulhat elő, hogy porszívózás után néhány órával már megjelenik a por a bútorokon.

Központi porszívó esetén ez nem történik meg, mivel a központi egység eleve egy kevésbé frekventált helységében van elhelyezve, pl.: garázsban, kazánházban, gépészeti helységben, másrészt a szűrt levegőt alapesetben a házon kívülre fújja a rendszer.

* Gyártó által megadott érték, átlagos igénybevétel esetén értendő. Ettől eltérő használat mellett 3-5 évenkénti szűrőcsere javasolt.